Извод на e-mail

Договорете си online поштар секој месец.

Извод на e-mail претставува услуга што е наменета за сите корисници на кредитни картички од Шпаркасе Банка Македонија што сакаат своите месечни изводи да ги добиваат во електронски формат (PDF) со цел едноставно да ги плаќаат своите месечни обврски во банка или преку електронско/мобилно банкарство. Доколку ја активирате услугата извод на e-mail, од следниот месец нема да добивате изводи по пошта.

Зошто да активирате извод на e-mail?

Штеди време

Секогаш на време и без доцнење. Плаќајте брзо и едноставно преку услугата електронско банкарство.

Еколошки прифатлив

Покажете ја вашата еко свест и грижата за околината, добивајте ги изводите во електронска форма.

Гарантира приватност

Го добивате единствено вие, нема можност за злоупотреба.

Секогаш достапен

Изводите од последните 36 месеци ги имате секогаш на увид преку услугата електронско банкарство.

Упатство за спроведување електронско плаќање

Наједноставниот начин за да се реализира плаќање претставува спроведување на налог преку електронско банкарство. Плаќањето го верифицирате преку еднократна лозинка што се генерира од sToken апликацијата. Процес за реализација на електронско плаќање:

1

Најава


Се најавувате во апликацијата за електронско банкарство на „Шпаркасе" со корисничко име и лозинка или еднократна лозинка генерирана преку sToken.

2

Избор на налог


Ја одбирате опцијата „Плаќање", потоа одбирате тип на налог (ПП30, ПП50 или режиски трошоци).

3

Податоци во налогот


Го пополнувате налогот што сакате да го платите во согласност со типот на плаќање и одите на „Следно".

4

Проверка на податоци


Проверете ги податоците на приказот што ви се појавува пред да го потпишете налогот.

5

Потпишување


Потпишете го налогот со генерирање на еднократна лозинка преку sToken aпликацијата.

6

Реализација


Проверете го статусот на налогот во менито „Денешни налози".

7

Одјава


Одјавете се од апликацијата за електронско банкарство.