Понуда за пензионери

Секогаш добивајте ја вашата пензија на 1-ви.

Зошто е добро да ја привате Вашата пензија преку „Шпаркасе Банка"?

 • Примајте ја платата на сметка во „Шпаркасе" секој 1-ви во месецот.
 • Сите приматели на пензија располагаат со трансакциска сметка и дебитна картичка во „Шпаркасе Банка Македонија".
 • Одлична можност да уживате во пензионерските денови.
 • Единствена пригода да се посветите на вашите желби и на желбите на вашите најблиски.

Поволности за пензионери?

Пензија на 1-ви

Добивајте ја својата пензија пред другите, на секој први во месецот.

Електронско банкарство

Електронско банкарство плаќајте во секое време и од која било локација

Денарска сметка и дебитна картичка

Со пакетот за пензионери добивате трансакциска сметка и дебитна картичка од Шпаркасе Банка Македонија.

Респект пакет за пензионери

Поминете го квалитетно своето слободно време и уживајте во посебните поволности наменети само за Вас!

Потрошувачки кредит С Плус

За приматели на пензија во Шпаркасе Банка Македонија.

Основни карактеристики на потрошувачкиот кредит за пензионери:

 • фиксна каматна стапка од 6,75% за првите две години;
 • променлива каматна стапка почнувајќи од 8,75% по истекот на фиксниот период;
 • вклучена полиса за животно осигурување;
 • максимален износ до 300.000 МКД;
 • клиентот при допевање на последната рата од кредитот може да има максимум полни 70 години;
 • еден кредитоспособен жирант за износи над 120.000 МКД;
 • провизија за одобрување од 1.000 МКД;
 • 1.000 МКД административен трошок.

Полисата за животно осигурување ви нуди ексклузивни предности

 • во случај на осигурен настан, осигурителното друштво ги презема обврските на кредитокорисникот;
 • едноставен начин на плаќање на премијата за животното осигурување;
 • во случај на предвремено затворање на кредитот, осигурителната полиса се предава на клиентот бидејќи е сè уште валидна;

Сакате да отворите сметка онлајн?

 

Одберете трансакциска сметка според вашите потреби.

 

 

Ви требаат повеќе информации?

 

Поставете прашање или договорете состанок.