facebook
you-tube
Барај
Соопштенија за 2012

20 ДЕКЕМВРИ 2012

Дигитални сертификати

Започнувајќи од 01 Јануари 2013 година стапи на сила законската обврска на сите даночни обврзници за поднесување на годишни даночни пријави по електронски пат, односно преку системот е-Даноци на Управата за јавни приходи.

Види повеќе

13 НОЕМВРИ 2012

Претседателот на РМ Ѓорѓе Иванов во посета на Steiermärkische Bank und Sparkassen AG

Претседателот на Република Македонија, Д-р Ѓорге Иванов, и македонскиот амбасадор Д-р Ѓорѓи Филипов, по покана од Управниот одбор, на 9.ноември оствари работна посета на Штаермеркише Шпаркасе.

Види повеќе

01 НОЕМВРИ 2012

Шпаркасе Банка ги поттикнува децата на штедење

Шпаркасе Банка Македонија го одбележи месецот на штедење со организирање на голема акција за едукација и поттикнување на децата на штедење. Во програмата за детско штедење ‘‘За сите желби вреди со Медо Штедо да се штеди‘‘ беа вклучени повеќе детски градинки, игротеки и хуманитарни здруженија.

Види повеќе

19 ОКТОМВРИ 2012

Зајакнување на Управниот одбор на Шпаркасе Банка Македонија

Со последните одлуки донесени од страна на Надзорниот одбор на Шпаркасе Банка Македонија, Управниот одбор на Банката ќе биде зајакнат со двајца нови членови: Г-дин Драган Илиевски и Г-дин Саша Боко.

Види повеќе

17 ОКТОМВРИ 2012

Месец на штедење со Медо Штедо на Шпаркасе Банка

За сите желби вреди со Медо Штедо да се штеди‘‘ е мотото со кое Шпаркасе Банка преку својот детски продукт “Медо Штедо” го одбележува месецот на штедење.

Види повеќе

30 АВГУСТ 2012

Доделени наградите од проектот "Best of South East"

Најдобрите 3 од Македонија патуваат за Грац Австрија Скопје, 30 август, 2012: Денес во централата на Шпаркасе Банка Македонија беа прогласени победниците од конкурсот за стипендии за обука и стажирање во Штаермеркише Шпаркасе Грац.

Види повеќе

11 ЈУЛИ 2012

Крводарителска акција на Шпаркасе Банка

Денес во Шпаркасе Банка се спроведе голема крводарителна акција во која учество земаа вработените во Банката. Акцијата е организирана со цел да се одбележи формирањето на Основна организација во Црвен крст во Шпаркасе банка.

Види повеќе

28 МАЈ 2012

Шпаркасе Банка традиционален подржувач на значајна манифестација за развојот на земјоделството

На 26 и 27 мај, Куклиш беше домаќин на четвртата по ред манифестација ‘‘Денови на раноградинарството – Куклиш 2012‘‘ која ја организира Здружението на граѓани ‘Кукла-Градинар‘‘ , под покровителство на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, локалната самоуправа и бизнис секторот.

Види повеќе

19 МАЈ 2012

Нов поинаков Шпаркасе кеш кредит

Новиот кеш кредит им овозможува на корисниците намалување на каматата преку користење на дополнителни производи на банката, “Мастеркард” картичка, пречекорување на лимитот на трансакциската сметка и е-банкарство.

Види повеќе

31 МАРТ 2012

Шпаркасе банка Македонија го косолидираше Управниот одбор

Шпаркасе банка Македонија го косолидираше Управниот одбор Надзорниот одбор на Шпаркасе банка Македонија постигна договор со взаемна согласност со г-дин Владимир Ефтимоски да го прекине неговиот ангажман како член на Управниот одбор на Банката, почнувајќи од 17 април, 2012 година.

Види повеќе

28 МАРТ 2012

НВО пакет - поддршка за невладините организации

Отсега невладините организации, ќе можат поефикасно и со помалку трошоци да ги реализираат своите плаќања единствено преку Шпаркасе Банка

Види повеќе

21 МАРТ 2012

Шпаркасе економски промотор на Македонија и нејзините инвестициски потенцијали на "Check In" во Грац

Во Грац, Австрија, на 20-ти март се одржа Шестата годишна Конференција Check In SOUTHEAST EUROPE! на тема “Investment Round Table Macedonia”.

Види повеќе

03 МАРТ 2012

Црвениот Крст - Општина Центар и Шпаркасе Банка за поттикнување на здравите навики кај младите

Во насока на поттикнување на здравите навики кај младите, волонтерите и експертите на Шпаркасе Банка Македонија и Црвениот Крст на Општина Центар - Скопје осмислија и реализираа обуки и предавања од областа на здравите животни навики.

Види повеќе

28 ФЕВРУАРИ 2012

Промени во Управниот одбор на Шпаркасе Банка Македонија

Надзорниот одбор на Шпаркасе Банка Македонија донесе одлука да го номинира Г-дин Сава Далбоков, претседател на Надзорниот одбор на Банката и член на УО на Steiermärkische Sparkasse, за нов претседател на Управен одбор на Шпаркасе Банка Македонија.

Види повеќе

24 ФЕВРУАРИ 2013

Без провизија за повлекување на банкоматите во странство

Со вклучувањето на Шпаркасе Банка Македонија во системот ATM EB Group Price Model, клиентите ќе можат без провизија да повлекуваат средства со дебитните картички Маестро и Виза Електрон од странските банкомати.

Види повеќе

16 ФЕВРУАРИ 2012

Пораст на стапката на адекватност на капиталот

Шпаркасе Банка Македонија, по втор пат во последните три месеци ја зголеми стапката на Адекватност на капиталот и истата во моментов изнесува 26,9%.

Види повеќе

08 ФЕВРУАРИ 2012

Конкурс за стипендии за обука и стажирање во Штаермеркише Шпаркасе Банка и на Универзитетот во Грац

Австриската групација Штаермеркише Шпаркасе во соработка со Универзитетот во Грац, ја иницираат програмата „Најдобрите од Југоистокот“ за доделување едногодишни стипендии за усовршување и стажирање на студенти и дипломирани лица од областа на економијата, од Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора и Македонија. Целта на оваа програма е да се унапреди образованието, меѓународно искуство и пред сè влезот во професионалниот свет на студентите и дипломираните кадри.

Види повеќе

25 ЈАНУАРИ 2012

Шпаркасе Банка подготвена за стартот на “КУПИ КУЌА, КУПИ СТАН“

Од 25 јануари до 1 март 2012 година, граѓаните можат да се обратат во сите експозитури на Шпаркасе Банка Македонија и да аплицираат за субвенционираните станбени кредити, согласно условите од проектот на Владата на Р. Македонија – „Купи куќа, купи стан“.

Види повеќе
a
Copyright Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје