Дозволено пречекорување по трансакциска сметка

Едноставен начин за дополнување на буџетот и покривање на непредвидени трошоци.

Основни информации

Годишна каматна стапка

10,5% се пресметува и се наплатува месечно

Рок

1 година можност за автоматска обнова

Лимит

до 4 плати во согласност со интерните процедури на Банката

*Административен трошок за аплицирање во износ од 100 МКД.

Лимити на дозволено пречекорување

Вработени лица со редовни месечни приходи

до 4 плати

Приматели на пензија

до 3 плати

* Дозволеното пречекорување се одобрува откако клиентот ќе прими една плата на сметка во  „Шпаркасе Банка Македонија".

Како да аплицирате за услугата?

За да станете корисник на услугата дозволено пречекорување по трансакциска сметка може да аплицирате во експозитурите на Банката и преку онлајн-апликацијата.

Аплицирајте за трансакциска сметка online

 

Одберете трансакциска сметка согласно вашите потреби.

 

Договорете состанок со референт во експозитура

 

Сами предложете термин и експозитура кои најмногу ви одговараат. 

 

Ви требаат повеќе информации?

 

Доколку ви се потребни дополнителни податоци во врска со производите и услугите на Банката. 

 

 

СМС известување

Добивајте СМС пораки за секоја ваша трансација.

sToken

Го прави користењето на електронско банкарство привлечно.

Електронско банкарство

Носете ја банката секаде со вас.

Извод на e-mail

Договорете си online поштар секој месец.