Денарска сметка

Едноставно управувајте со вашите средства. Приливи и исплати од трансакциска сметка.

Денарската трансакциска сметка има едноставна примена - за приливи и располагање со парични средства. Со денарската сметка од Шпаркасе" имате можност да направите комбинација на денарска сметка и дополнителни услуги што одговараат на вашите потреби. Дополнително, преку широката мрежа на експозитури и 56 банкомати во Македонија вашите денарски средства секогаш ви се достапни.

Надоместоци за денарска трансакциска сметка

Отворање на сметка

без надомест

Одржување на сметка

32 МКД доколку во тековниот месец има промени на сметката или салдото е над 0 МКД

Денарската трансакциска сметка можете да ја поврзете со:

Електронско банкарство

Вашата банка во секој момент и на секое место

Дебитна картичка

Плаќајте едноставно и сигурно во земјата и во странство

Дозволено пречекорување

Искористете ги паричните средства од „дозволен минус"

Трајни налози

Плаќајте сметки преку траен налог

Дознајте повеќе за алтернативните услуги:

Носете ја банката секаде со вас.

Без разлика дали реализирате плаќања од својот компјутер или од дома, а можеби сакате да плаќате во движење, нашата понуда на алтернативни услуги е приспособена на вашите потреби.

Во секој момент може да ја погледнете состојбата на вашите сметки, кредитни картички и кредити, а воедно, брзо и едноставно да реализирате плаќање сметки и на налози кон физички и кон правни лица.

Дебитни картички од „Шпаркасе"

За посебни пригоди, опуштени патувања, феноменален шопинг или во ситуации кога немате готовина со вас - користете ги дебитните картички од  „Шпаркасе Банка", кои ви ги нудат следниве поволности:

  • повлекување готовина во Македонија и секаде каде што е застапена групацијата
  • Можност за онлајн-аплицирање

Дозволено пречекорување

Аплицирајте за дозволено пречекорување веднаш по приемот на првата плата на сметка во „Шпаркасе Банка Македонија" и користете ги поволностите што ви ги нуди услугата  „дозволен минус".

Комбинирајте го дозволеното пречекорување со дебитна картичка и електронско/мобилно банкарство и уживајте во предностите.

Траен налог

Склучете договор за траен налог и овластете ја банката да ги подмирува сите трошоци во ваше име и за ваша сметка.

Сакате да отворите сметка онлајн?

 

Одберете трансакциска сметка според вашите потреби.

 

 

Ви требаат повеќе информации?

 

Поставете прашање или договорете состанок.