Mastercard Gold

Картичка со која сте прифатени секаде во светот.

Идеална за патувања и шопинг во омилените продавници

Mastercard Gold кредитната картичка е прифатена на преку 40 милиони продажни места во светот. Распространетата прифатеност на картичката ви нуди гаранција дека секојдневните трошоци можете едноставно да ги платите со оваа картичка.

Прифатеност во земјата, странство и на интернет

Mastercard картичките на Шпаркасе Банка се прифатени на преку 40 милиони продажни места кои содржат ознака за прифаќање на Mastercard картички. Сите Mastercard картички се прифатени на интернет и тоа кај сите трговци кои содржат ознака за прифаќање на платежни картички од брендот – Mastercard. Заштита при плаќање на интернет со вграден 3D Secure и Verified by Visa - VbV и Mastercard Secure code за безбедност.

Каматна стапка за сите корисници на кредитни картички

Каматна стапка: 14,30% годишна променлива каматна стапка, (референтна каматна стапка за пресметка на казнена камата на НБРСМ + 8%).

Износ на револвинг лимит на кредитна картичка

Максималниот износ на револвинг лимит изнесува до 4 плати (лимитот се одредува согласно интерните процедури на Банката). Минималниот износ на месечна отплата изнесува 5 % од искористениот лимит на кредитната картичка.

Дополнителни поволности за кредитни картички

Плаќање на рати без камата

Дознајте повеќе

Иновативни банкомати

Дознајте повеќе

Извод на e-mail

Дознајте повеќе

Надоместоци и услови

Трошок за аплицирање

200 МКД

Месечна членарина

245 МКД

Аплицирајте за Mastercard Gold кредитна картичка oнлајн!

Доколку оваа кредитна картичка ги задоволува вашите потреби не чекајте воопшто и веднаш искористете ја можноста да аплицирате онлајн.

 

Документација за кредитни картички

Дознајте повеќе за платежни картички:

СМС известување

Добивајте СМС пораки за сите промени на Вашата трансакциска сметка и платежна картичка.