img_02
  • 2020 3 Декември
    Известувања Исплата на парични права од социјална и детска заштита

Почитувани клиенти,

Ве информираме дека од 03.12.2020 година (четврток), Банката ќе врши исплата на гарантирана минимална помош - ГМП за месец Ноември 2020 година која ќе биде на располагање за корисниците на дебитни картички.

Останатите корисниците кои не користат картички, исплатата ќе се спроведе во 2 групи во експозитурите на Банката согласно воспоставен распоред по азбучен ред по презимето на лицето и тоа:

  • 3 декември (четврток) ќе се исплаќаат клиенти со презиме на буквите – А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ,И, Ј, К, Л, Љ, М.
  • 4 декември (петок) ќе се исплаќаат клиенти со презиме на буквите - Н, Њ, О, П, Р С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш.

Од 04.12.2020 година (петок), останатите права од социјална и детска заштита за месец ноември ќе биде на располагање за корисниците на дебитни картички.

Останатите корисници на социјална и детска заштита кои не користат картички ќе може да го направат тоа во експозитурите на Банката согласно воспоставен редослед по азбучен ред по презимето на лицето и тоа: 

  • 7 декември  (понеделник) ќе се исплаќаат клиенти со презиме на буквите – А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ,И, Ј, К, Л, Љ, М.
  • 9 декември (среда)ќе се исплаќаат клиенти со презиме на буквите – Н, Њ, О, П, Р С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш.

Подигнувањето на готовина од банка ќе се врши исклучиво според наведениот редослед и корисник со презиме на буква која не е на распоредот нема да биде опслужен!

Ви препорачуваме средствата кои се на располагање на Вашите сметки да ги подигнувате со дебитните картички преку банкоматите на ШпаркасеГрупацијата ширум државата, на кои подигнувањето е без провизија. Клиентите кои имаат дебитни картички може да ги користат средствата со безготовинско плаќање кај трговците, без внесување на ПИН за износи до 2.000 денари со дебитните картички од брендот Mastercard и до 2.500 денари со дебитните картички од брендот VISA.

За сите плаќања на режиски трошоци и уплати кон трети лица користете ги услугите на апликацијата за електронско банкарство NetBanking и мобилното банкарство S-Banking.

За поголема заштита на Вашето здравје, Ве упатуваме за намалена посета на експозитурите и избегнување на чекање редови на шалтерите.

Со почит,

Шпаркасе Банка Македонија