• 2021 22 Мај
    Соопштенија Известување за неработен ден - „Св. Кирил и Методиј“

Почитувани,

Согласно информација од Министерството за труд и социјална политика и согласно Законот за празниците на РСМ („Службен весник на РСМ„ бр.21/98 и 18/07), 24 Мај 2021 година (понеделник), „Св. Кирил и Методиј“, Ден на сесловенските просветители е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Банката нема да работи на 24.05.2021 година (понеделник), а прв работен ден по празникот e 25.05.2021 година (вторник).

Со почит,

Шпаркасе Банка Македонија