Soopshetie_002
  • 2022 23 Февруари
    Соопштенија Накусо отежнат пристапот до веб-страниците на НБРМ и домашните банки

Почитувани, 
Вчеравечер краток временски период беше блокиран пристапот до корпоративната веб-страница на Шпаркасе Банка како резултат на хакерски напад.
Се работи за DDoS напад врз повеќе домашни банки. Безбедноста на системот, доверливоста и интегритетот на податоците, во ниту еден момент не беше доведенa во прашање.
Во согласност со актуелните потреби и глобалните трендови, Шпаркасе Банка постојано работи на зајакнување на отпорноста на информативните системи, ги следи новите закани поврзани со дигиталниот простор и континуирано презема мерки во насока на унапредување на сигурносните заштити.
НБРСМ Накусо отежнат пристапот до веб-страниците на НБ и домашните банки: Интегритетот и доверливоста на податоците не е доведен во прашање