img_02
  • 2023 31 Октомври
    Соопштенија Финансиска едукација на најмалите по повод октомври - месецот на штедење

Денес го славиме Светскиот ден на штедењето, 31 Октомври!

Во рамки на одбележување на месецот на штедење, реализиравме посети на повеќе од 60 градинки и училишта низ целата држава. Имавме одлично дружење со подароци и финансиска едукација на повеќе од 4000 деца.

Дел од нив имаа можност да ги посетат нашите експозитури и одблизу да се запознаат со банкарската професија каде научија и повеќе за придобивките од штедењето.

Заедно со нашите Медо Штедо и Медена, споделивме идеи и совети како полесно да заштедат и им ја претставивме важноста на финансиската одговорност и штедењето за обезбедување сигурна иднина.

Штедењето е корисна навика важна за финансиското здравје и треба да се практикува од најрана возраст. Традиционално и оваа година месецот октомври, го посветивме на финансиска едукација на најмладите.

Шпаркасе Банка е дел од најсилната банкарска групација во Југоисточна Европа и бележи 200 години традиција токму во штедење.

#ИнвестирајВоДетскатаИднина