Година
 • 2024 18 Јули
  Соопштенија Известување за присоединување на Винер - Виена Иншуренс Груп
 • 2024 12 Јули
  Известувања Известување за измена на Одлука за надоместоци за физички лица со важност од 16.09.2024
 • 2024 8 Јули
  Соопштенија Известување за прекин на сервиси
 • 2024 2 Јули
  Соопштенија Летен потрошувачки кредит нов производ од Шпаркасе Банка
 • 2024 1 Јули
  Соопштенија Шпаркасе Банка и VISA со нова наградна игра за млади! Влези во игра и патувај за Берлин или Амстерда
 • 2024 25 Јуни
  Соопштенија Известување за нови IBAN броеви со примена од 1.7.2024
 • 2024 14 Јуни
  Соопштенија 58 Јавен повик за учество на Собрание на акционери
 • 2024 12 Јуни
  Соопштенија ДОБРАТА КАМАТА ОД ДАЛЕКУ СЕ ГЛЕДА! Шпаркасе Банка со нова понуда за Депозит Плус
 • 2024 11 Јуни
  Соопштенија Експозитурата во Општина Аеродром на нова адреса
 • 2024 7 Јуни
  Известувања Известување за скратено работно време на експозитурата во Аеродром
 • 2024 3 Јуни
  Соопштенија Ликовен конкурс за млади сликари 2024
 • 2024 31 Мај
  Соопштенија Известување за исплата на пензии мај 2024
 • 2024 30 Мај
  Соопштенија Шпаркасе Банка пионер во имплементација на платформата Отворено банкарство
 • 2024 22 Мај
  Соопштенија Шпаркасе Банка – силен партнер на македонската економија и конкурентен двигател на домашниот пазар
 • 2024 16 Мај
  Соопштенија Летна академија Vibe On со Шпаркасе Банка!
 • 2024 1 Мај
  Соопштенија Известување за надминат технички проблем со авторизација на трансакции
 • 2024 30 Април
  Соопштенија Известување за проблем со авторизација на трансакции со Visa картичките
 • 2024 29 Април
  Известувања Известување за достапост на дигитални платежни канали на 03.05.2024
 • 2024 29 Април
  Соопштенија Известување за неработни денови
 • 2024 29 Април
  Соопштенија Исплата на пензии април 2024
 • 2024 26 Април
  Соопштенија Соопштение - 57 Јавен повик за учество на Собрание на акционери
 • 2024 23 Април
  Соопштенија Известување за неработен ден
 • 2024 22 Април
  Соопштенија Известување - прекин во достапноста и услугите на дигиталните канали
 • 2024 3 Април
  Соопштенија Шпаркасе Банка со двајца нови членови на Управниот одбор – Златица Цивкароски и Александар Џорџевиќ
 • 2024 2 Април
  Известувања Зелен месец во Шпаркасе Банка!
 • 2024 29 Март
  Соопштенија Исплата на пензии март 2024
 • 2024 25 Март
  Известувања Известување за обиди за „phishing“ напади
 • 2024 25 Март
  Соопштенија Шпаркасе Банка на нова локација во Куманово
 • 2024 15 Март
  Известувања Шпаркасе Банка со нови промотивни кампањи за станбен и потрошувачки кредит со фиксни каматни стапки
 • 2024 13 Март
  Известувања Шпаркасе Банка и Влатко Стефановски Трио со незаборавен концерт во Битола
 • 2024 8 Март
  Известувања Шпаркасе Банка со општествено одговорна кампања против насилство врз жените
 • 2024 1 Март
  Известувања Известување за измени на Законот за субвенциониран студентски оброк
 • 2024 29 Февруари
  Соопштенија Исплата на пензии февруари 2024
 • 2024 1 Февруари
  Соопштенија Известување за нов тарифник за физички лица со важност од 01.04.2024
 • 2024 31 Јануари
  Соопштенија Извештај за надоместоци за 2023 година
 • 2024 31 Јануари
  Соопштенија Исплата на пензии јануари 2024
 • 2024 18 Јануари
  Известувања Известување за сите физички и правни лица за ден 19.01.2024 (петок)
 • 2024 17 Јануари
  Известувања Оставка од Член на Управен одбор на Шпаркасе Банка АД Скопје
 • 2024 5 Јануари
  Известувања Известување за неработен ден - Божиќ
 • 2024 4 Јануари
  Известувања Известување за “phishing“ напад
 • 2024 2 Јануари
  Известувања Шпаркасе Банка ја стартува годината со нова промотивна понуда, „Пониско, а фиксно“
 • 2023 29 Декември
  Соопштенија Работно време за време на Новогодишните празници
 • 2023 28 Декември
  Соопштенија Исплата на пензии декември 2023
 • 2023 25 Декември
  Известувања Известување за клиенти нов тарифник за физички лица со важност од 01.03.2024
 • 2023 20 Декември
  Соопштенија г. Санел Кустурица панелист на настанот „Christmas Talks with Heidelberg & AHK"
 • 2023 18 Декември
  Известувања Известување за нова локација на банкомат
 • 2023 14 Декември
  Известувања Известување за клиенти нов тарифник за правни лица со важност од 14.02.2024
 • 2023 12 Декември
  Соопштенија Нова атрактивна понуда за депозити во денари и евра во Шпаркасе Банка
 • 2023 7 Декември
  Известувања Известување за неработен ден
 • 2023 5 Декември
  Соопштенија Специјална понуда за пациенти на Промедика офталмологија
 • 2023 5 Декември
  Соопштенија Шпаркасе Банка организира Шпаркасе Академија – „Млад банкар”
 • 2023 4 Декември
  Известувања Известување за скратено работно време на експозитура Прилеп
 • 2023 1 Декември
  Соопштенија Исплата на пензии ноември 2023
 • 2023 1 Декември
  Соопштенија ШПАРКАСЕ БАНКА ЈА ЗАПОЧНА КАМПАЊАТА ПРЕФРЛИ ПЛАТА И ДОБИЈ БОНУС
 • 2023 28 Ноември
  Известувања Известување за “phishing“ напад
 • 2023 17 Ноември
  Соопштенија ШПАРКАСЕ БАНКА е спонзор на 53. издание на „Златно славејче“
 • 2023 13 Ноември
  Известувања Нов независен член на Надзорниот одбор
 • 2023 9 Ноември
  Соопштенија Известување - прекин во електронското и мобилното банкарство
 • 2023 8 Ноември
  Известувања Шпаркасе Банка со известување до сите студенти – обид за phishing напад
 • 2023 1 Ноември
  Соопштенија Шпаркасе Банка во соработка со Visa со нова CASHBACK кампања
 • 2023 31 Октомври
  Соопштенија Финансиска едукација на најмалите по повод октомври - месецот на штедење
 • 2023 26 Октомври
  Известувања Измена на Одлуката на надоместоци за физички лица кај дебитни картички со важност од 26.12.2023г.
 • 2023 26 Октомври
  Известувања Измена на Одлуката на надоместоци за физички лица со важност од 26.12.2023 година
 • 2023 26 Октомври
  Известувања Прекин во електронското и мобилното банкарство
 • 2023 25 Октомври
  Соопштенија Erste Investors’ Breakfast- Десетта конференција во организација на Ерсте Групација и Шпаркасе Банка
 • 2023 20 Октомври
  Соопштенија ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ВТОРА ЕМИСИЈА НА ГРАЃАНСКИ ОБВРЗНИЦИ
 • 2023 17 Октомври
  Соопштенија БЕСПЛАТЕН Vibe on пакет за млади на Шпаркасе Банка
 • 2023 16 Октомври
  Известувања Обиди за злоупотреба на картички и лични податоци со СМС и e-mail пораки од лажна веб-страница
 • 2023 12 Октомври
  Соопштенија Шпаркасе Банка ги повикува студентите да достават точни податоци за контакт
 • 2023 10 Октомври
  Известувања Известување за неработен ден
 • 2023 10 Октомври
  Соопштенија Шпаркасе Банка ве повикува за учество на претстојниот Климатон
 • 2023 6 Октомври
  Соопштенија Алвин Аличевиќ ја напушта позицијата член на Управниот одбор на Шпаркасе Банка
 • 2023 5 Октомври
  Соопштенија Г-ѓа Нина Неданоска, модератор на настанот „ОТВОРЕНИ ЗА БИЗНИС"
 • 2023 3 Октомври
  Известувања Шпаркасе Банка го активираше порталот за тестирање на платформата за отворено банкарство
 • 2023 25 Септември
  Соопштенија Шпаркасе Банка со нова експозитура во Драчево
 • 2023 21 Септември
  Известувања Измена на Одлуката на надоместоци за физички лица со важност од 21.11.2023.docx
 • 2023 21 Септември
  Известувања Лажна објава на социјалните мрежи
 • 2023 21 Септември
  Известувања Претседателот на УО на Шпаркасе Банка - дел од Самитот за сина економија
 • 2023 18 Септември
  Соопштенија S-BANKA – отсега со нов, модерен дизајн, достапна и за правни лица, со многубројни функционалности
 • 2023 15 Септември
  Известувања Известување за прекин во сервисите
 • 2023 12 Септември
  Известувања Известување за Eкспозитура Лептокарија
 • 2023 11 Септември
  Соопштенија „ФИКСНО СИ Е ФИКСНО“ – СТАНБЕН И ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТ НА ШПАРКАСЕ БАНКА СО ФИКСНА КАМАТНА СТАПКА
 • 2023 7 Септември
  Известувања Известување за прекин во сервисите
 • 2023 5 Септември
  Известувања 55 Јавен повик за учество на Собрание на акционери 10.10.2023
 • 2023 5 Септември
  Соопштенија Шпаркасе Банка започна со делење на картичките за субвенциониран студентски оброк
 • 2023 4 Септември
  Соопштенија Шпаркасе Банка со нова поволност за љубителите на ракометот
 • 2023 1 Септември
  Известувања Измена на Одлуката на надоместоци за физички лица со важност од 01.11.2023
 • 2023 1 Септември
  Соопштенија ШПАРКАСЕ БАНКА СО ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ ЗА СВОИТЕ ВРАБОТЕНИ-РОДИТЕЛИ НА ПРВАЧИЊА
 • 2023 30 Август
  Известувања Известување - исплата на пензии август 2023
 • 2023 30 Август
  Соопштенија Регистрација и комплетирање на вториот чекор за добивање субвенциониран студентски оброк
 • 2023 1 Август
  Соопштенија ИНФОРМАЦИЈА ДО СИТЕ СТУДЕНТИ: НОВА Виза ДЕБИТНА КАРТИЧКА НА ШПАРКАСЕ БАНКА ВО СОРАБОТКА СО МИНИСТЕРС
 • 2023 28 Јули
  Известувања Известување - исплата на пензии јули 2023
 • 2023 27 Јули
  Соопштенија Шпаркасе Банка склучи договор со МОН за проектот субвенциониран студентски оброк
 • 2023 17 Јули
  Соопштенија ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТ ЗА ПЕНЗИОНЕРИ – НОВА ПРОМОТИВНА ПОНУДА ОД ШПАРКАСЕ БАНКА
 • 2023 5 Јули
  Соопштенија Шпаркасе Банка со нови поатрактивни каматни стапки кај депозити
 • 2023 30 Јуни
  Известувања Граѓански обврзници
 • 2023 30 Јуни
  Известувања Известување за прекин во сервисите
 • 2023 23 Јуни
  Известувања Известување - исплата на пензии јуни 2023
 • 2023 23 Јуни
  Соопштенија Соопштение - 54 Јавен повик за учество на Собрание на акционери
 • 2023 22 Јуни
  Соопштенија 10 одбрани финалисти се подготвуваат за овогодинешното издание на "Вевчански видувања"
 • 2023 9 Јуни
  Известувања Прекини во сервисите на Шпаркасе Банка
 • 2023 8 Јуни
  Соопштенија Ликовен конкурс за млади сликари како дел од „Вевчански видувања“
 • 2023 7 Јуни
  Известувања Прекин во сервисите на Шпаркасе Банка
 • 2023 7 Јуни
  Соопштенија Уникатна кобрендирана картичка на пазарот - Шпаркасе Банка и АМСМ со многу бенефити за корисниците
 • 2023 30 Мај
  Известувања Известување за продолжено работно време на експозитурите на Шпаркасе Банка
 • 2023 29 Мај
  Известувања Известување - Шпаркасе Банка АД Скопје
 • 2023 29 Мај
  Известувања Прекин во сервисите на Шпаркасе Банка
 • 2023 26 Мај
  Известувања Прекини во сервисите на Шпаркасе Банка
 • 2023 25 Мај
  Известувања Исплата на пензии - мај 2023
 • 2023 22 Мај
  Соопштенија НАЈУСПЕШНО ИЗДАНИЕ НА „SPARKASSE LIFE ПРВ ДО ВРВ“ ДОСЕГА!
 • 2023 12 Мај
  Соопштенија ШПАРКАСЕ БАНКА СО ПОВОЛНА ПОНУДА ЗА ПАЦИЕНТИ НА ОЧНАТА БОЛНИЦА „ДЕНИЦА“
 • 2023 5 Мај
  Известувања Известување за продолжено работно време на експозитури на Шпаркасе Банка
 • 2023 2 Мај
  Известувања Известување за “phishing“ напади
 • 2023 28 Април
  Известувања Известување за привремено затворање на експозитура Виница
 • 2023 27 Април
  Соопштенија „ШТЕДИ И КОГА ПЛАЌАШ“ – НОВА УСЛУГА ОД ШПАРКАСЕ БАНКА ЗА СИТЕ КОРИСНИЦИ НА ДЕБИТНИ КАРТИЧКИ
 • 2023 24 Април
  Известувања Исплата на пензии - април 2023
 • 2023 20 Април
  Соопштенија Соопштение - 53 Јавен повик за учество на Собрание на акционери
 • 2023 13 Април
  Известувања Прекини во сервисите на Шпаркасе Банка
 • 2023 12 Април
  Соопштенија Шпаркасе Банка и ЕБОР со нова еко кредитна линија и можност за инвестициски грант до 20%
 • 2023 31 Март
  Известувања Известување за прекин на АТМ
 • 2023 24 Март
  Известувања Исплата на пензии - март 2023
 • 2023 24 Март
  Известувања Прекини во сервисите на Шпаркасе Банка
 • 2023 9 Март
  Соопштенија Измена на одлука за надоместоци за физички лица со примена од 08.05.2023
 • 2023 8 Март
  Известувања Измена на одлука за надоместоци на правни лица со примена од 08.05.2023
 • 2023 24 Февруари
  Известувања Исплата на пензии - февруари 2023
 • 2023 21 Февруари
  Соопштенија ШПАРКАСЕ БАНКА СО МОЖНОСТ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ДОНАЦИИ ЗА СОС ДЕТСКО СЕЛО ПРЕКУ МОБИЛНО БАНКАРСТВО
 • 2023 16 Февруари
  Известувања Измена на одлука за надоместоци на правни лица со примена од 14.04.2023
 • 2023 10 Февруари
  Известувања Нов корпоративен визуелен идентитет на Шпаркасе Банка АД Скопје
 • 2023 10 Февруари
  Известувања Реновирање на експозитура Буњаковец
 • 2023 1 Февруари
  Известувања Известување - пораки за „phishing“ напади
 • 2023 27 Јануари
  Известувања Исплата на пензии - јануари 2023
 • 2023 24 Јануари
  Известувања Известување за “phishing“ напади
 • 2023 23 Јануари
  Соопштенија Шпаркасе Банка со нова експозитура во населба Кисела Вода
 • 2023 20 Јануари
  Известувања Известување - Релокација на експозитура Кисела Вода
 • 2023 5 Јануари
  Соопштенија Известување- Нов член на Надзорен одбор на Шпаркасе Банка АД Скопје
 • 2022 29 Декември
  Известувања Известување за неажурирани податоци
 • 2022 26 Декември
  Соопштенија Соопштенија - Исплата на пензии декември 2022
 • 2022 23 Декември
  Известувања Известување за недостапност на електронско банкарство
 • 2022 22 Декември
  Соопштенија Мобилната апликација од Шпаркасе Банка со нови функционалности
 • 2022 19 Декември
  Соопштенија ШПАРКАСЕ БАНКА ЗАСАДИ 2.500 САДНИЦИ КАКО ДЕЛ ОД СТРАТЕГИЈАТА ЗА ОДРЖЛИВОСТ
 • 2022 17 Декември
  Соопштенија Известување - Прекини во сервисите на АТМ
 • 2022 14 Декември
  Соопштенија Шпаркасе Банка - прва Банка што ќе издава рециклирачки картички
 • 2022 28 Ноември
  Соопштенија Исплата на парични средства од социјална и детска заштита (ноември)
 • 2022 28 Ноември
  Соопштенија Шпаркасе Банка со нова функционалност на своите банкомати
 • 2022 24 Ноември
  Известувања Известување - Прекини во сервисите
 • 2022 23 Ноември
  Известувања Исплата на пензии - ноември 2022
 • 2022 22 Ноември
  Соопштенија Нова атрактивна понуда за депозити во денари и евра во Шпаркасе Банка
 • 2022 9 Ноември
  Соопштенија Шпаркасе Банка со донација на компјутери во основното училиште „Гоце Делчев“ во Скопје
 • 2022 4 Ноември
  Соопштенија Шпаркасе Банка со дигитална трансформација на банкарските услуги во соработка со КИБС и Некстсенс
 • 2022 1 Ноември
  Известувања Известување - Прекини во сервисите на ПОС и АТМ
 • 2022 1 Ноември
  Известувања Информација во врска со Новиот Закон за платежни услуги и платни системи
 • 2022 31 Октомври
  Известувања Исплата на парични средства од социјална и детска заштита (октомври)
 • 2022 26 Октомври
  Соопштенија Исплата на пензии - октомври 2022
 • 2022 21 Октомври
  Соопштенија Шпаркасе Банка свечено го отвори Шпаркасе Центарот за Обука
 • 2022 20 Октомври
  Соопштенија Erste Investors’ Breakfast - Деветта конференција во организација на Ерсте Банка и Шпаркасе Банка АД
 • 2022 12 Октомври
  Соопштенија Шпаркасе Банка со нов модерен Бизнис Центар
 • 2022 10 Октомври
  Известувања Известување - неработен ден 11 Октомври
 • 2022 10 Октомври
  Известувања Известување - Прекини во сервисите на ПОС и АТМ
 • 2022 5 Октомври
  Соопштенија Шпаркасе Банка им додели стипендии на студенти од Економскиот факултет – Прилеп
 • 2022 3 Октомври
  Соопштенија Шпаркасе Банка се стекна со сертификат „Фер финансиски услуги за потрошувачите
 • 2022 30 Септември
  Соопштенија ЕБРД и Шпаркасе банка АД Скопје со поддршка на мали бизниси во Северна Македонија
 • 2022 29 Септември
  Известувања Нов дизајн и функционалности на S-банка мобилната апликација
 • 2022 27 Септември
  Известувања Известување - Исплата на парични средства од социјална и детска заштита (септември)
 • 2022 21 Септември
  Соопштенија Исплата на пензии - септември 2022
 • 2022 15 Септември
  Известувања Известување за привремено затворање на Централа 2
 • 2022 14 Септември
  Известувања Известување за клиенти нов тарифник за правни лица со важност од 12.09.2022г.
 • 2022 13 Септември
  Известувања Известување - АТМ Маџари
 • 2022 13 Септември
  Соопштенија Шпаркасе Банка со нови промотивни услови за кредитните и за депозитните производи за физички лица
 • 2022 9 Септември
  Известувања 📣Известување за ново викенд работно време!
 • 2022 7 Септември
  Известувања Известување за неработен ден - "Ден на независноста на Македонија"
 • 2022 5 Септември
  Соопштенија Шпаркасе Банка со нова експозитура во населба Тафталиџе
 • 2022 1 Септември
  Известувања Известување за затвoрање на експозитура Карпош
 • 2022 1 Септември
  Известувања Известување за клиенти нов тарифник за правни лица со важност од 01.09.2022г.
 • 2022 1 Септември
  Известувања Шпаркасе Банка преку платформата „Sparkasse Life“ ги поддржа најмалите банкари на првиот училиштен д
 • 2022 30 Август
  Известувања Известување - Исплата на парични средства од социјална и детска заштита (август)
 • 2022 30 Август
  Известувања Известување - Промена на адреса на Шпаркасе Банка АД Скопје
 • 2022 29 Август
  Известувања Известување за релокација на банкомат бул.Кочо Рацин бр.7
 • 2022 24 Август
  Соопштенија Исплата на пензии - Август 2022
 • 2022 19 Август
  Соопштенија "За повеќе детски насмевки"- нова заедничка соработка на Шпаркасе Банка и СОС Детско Село
 • 2022 8 Август
  Соопштенија ШПАРКАСЕ БАНКА СО НОВА ЕКСПОЗИТУРА НА НОВА ЛОКАЦИЈА МАЏАРИ
 • 2022 4 Август
  Известувања Известување - Исплата на парични средства од социјална и детска заштита (Јули)
 • 2022 3 Август
  Известувања Известување за затворање на експозитура Ѓорче Петров 1
 • 2022 29 Јули
  Соопштенија Известување за неработен ден - 2-ри Август „Илинден“
 • 2022 28 Јули
  Соопштенија Шпаркасе Банка АД Скопје воведува нов производ - Промотивен Депозит Плус
 • 2022 26 Јули
  Известувања Известување - Провизија за одржување на девизна сметка кај правни лица
 • 2022 21 Јули
  Соопштенија Исплата на пензии - Јули 2022
 • 2022 15 Јули
  Соопштенија Шпаркасе Банка АД Скопје потпиша договор за долгорочна соработка со Банка Економике
 • 2022 11 Јули
  Соопштенија Шпаркасе Банка го воведува УНИТ Линкед- животно осигурување со ивестициска компонента
 • 2022 2 Јули
  Соопштенија 52 Јавен ПОВИК за учество на Собрание на акционери
 • 2022 1 Јули
  Соопштенија Шпаркасе Банка воведува нов депозит„Штеден план“ и ги зголемува каматните стапки на денарските депоз
 • 2022 30 Јуни
  Известувања Известување - Исплата на парични средства од социјална и детска заштита (Јуни)
 • 2022 30 Јуни
  Соопштенија Шпаркасе Банка - Супербренд за 2022 година
 • 2022 24 Јуни
  Соопштенија Исплата на пензии Јуни 2022
 • 2022 21 Јуни
  Известувања Се појави лажна Facebook страница под името на банката
 • 2022 14 Јуни
  Соопштенија Музичката ѕвезда Влатко Стефановски е новиот бренд-амбасадор на Шпаркасе Банка
 • 2022 6 Јуни
  Известувања Известување - прекин на сервисите на АТМ
 • 2022 31 Мај
  Известувања Известување - Исплата на парични средства од социјална и детска заштита (Мај)
 • 2022 26 Мај
  Соопштенија Исплата на пензии - Мај 2022
 • 2022 17 Мај
  Известувања Известување - Прекини во сервисите на ПОС и АТМ
 • 2022 16 Мај
  Известувања Дополнување на Општите правила и услови за отворање и водење на ТРС
 • 2022 5 Мај
  Соопштенија Санел Кустурица – Нов претседател на Управниот одбор на Шпаркасе Банка АД Скопје
 • 2022 3 Мај
  Известувања Известување за можни прекини во сервисот за електронско банкарство
 • 2022 29 Април
  Соопштенија Известување - Исплата на парични средства од социјална и детска заштита (Април)
 • 2022 22 Април
  Соопштенија 51 Јавен ПОВИК за учество на Собрание на акционери
 • 2022 19 Април
  Известувања Известување - Можни прекини на сервисите 22.04.2022
 • 2022 19 Април
  Соопштенија Исплата на пензии за Април 2022
 • 2022 18 Април
  Известувања Известување за нова функционалност за корисниците на дигиталните канали С-Банка и Netbanking физички
 • 2022 15 Април
  Соопштенија Годишен резултат на Штаермеркише Шпаркасе Групацијата со состојба на 31 декември 2021 година
 • 2022 8 Април
  Соопштенија Промени во Управдниот одбор на Шпаркасе Банка АД Скопје
 • 2022 31 Март
  Соопштенија Шпаркасе Банка – поддржувач на настанот „Денови на австриската литература во Северна Македонија“
 • 2022 30 Март
  Соопштенија Известување - Исплата на парични средства од социјална и детска заштита (Март)
 • 2022 29 Март
  Соопштенија Експозитура Гостивар со нова локација
 • 2022 29 Март
  Соопштенија Промени во Управдниот одбор на Шпаркасе Банка АД Скопје
 • 2022 25 Март
  Соопштенија Исплата на пензии март 2022
 • 2022 24 Март
  Соопштенија Известување за работно време и релокација на експозитура Гостивар
 • 2022 2 Март
  Соопштенија Oстварени финансиски резултати на Ерсте Групацијата во 2021 година
 • 2022 28 Февруари
  Соопштенија Известување - Исплата на парични права од социјална и детска заштита (Февруари)
 • 2022 23 Февруари
  Соопштенија Накусо отежнат пристапот до веб-страниците на НБРМ и домашните банки
 • 2022 22 Февруари
  Известувања Исплата на пензии за февруари 2022г.
 • 2022 31 Јануари
  Известувања Известување - Исплата на парични права од социјална и детска заштита (јануари)
 • 2022 28 Јануари
  Известувања Известување за привремено затворање на Експозитура Ѓорче Петров 1
 • 2022 25 Јануари
  Известувања Исплата на пензии за јануари 2022г.
 • 2022 17 Јануари
  Соопштенија Шпаркасе Банка овозможи приватно здравствено осигурување за своите вработени
 • 2022 12 Јануари
  Соопштенија „ПРОМОТИВЕН ДЕПОЗИТ ПРОГРЕС“ – растечки и гарантирани каматни стапки за депозити во денари и во евра
 • 2022 4 Јануари
  Соопштенија Во сеќавање на Горан Маркоски вработен во Шпаркасе Банка
 • 2022 3 Јануари
  Известувања Известување за неработен ден - Божиќ
 • 2021 30 Декември
  Известувања Известување - Исплата на парични права од социјална и детска заштита (декември)
 • 2021 30 Декември
  Соопштенија Нов независен член на Надзорниот одбор на Шпаркасе Банка АД Скопје
 • 2021 24 Декември
  Известувања Известување за ажурирање на висината на стандардните дневни и вкупни лимити за АТМ и ПОС за картички
 • 2021 24 Декември
  Известувања Известување за промена на начин на креирање каматна стапка за кредитни картички за постоечки клиенти
 • 2021 24 Декември
  Соопштенија Исплата на пензии за Декември 2021
 • 2021 8 Декември
  Известувања Известување за неработен ден - 8ми Декември
 • 2021 1 Декември
  Соопштенија ЕБОР, ЕУ, Австрија и локалните партнерски банки донираат дрва за позелено Скопје
 • 2021 30 Ноември
  Соопштенија Исплата на парични права од социјална и детска заштита (ноември)
 • 2021 25 Ноември
  Соопштенија Исплата на пензии за ноември 2021 од фондот на ПИОМ
 • 2021 22 Ноември
  Известувања Известување за можни прекини во сервисите
 • 2021 15 Ноември
  Соопштенија Нов повик за учество во „Чекор по чекор“ програмата
 • 2021 9 Ноември
  Соопштенија Карпош победник во Изборот на Најеко општина 2020
 • 2021 1 Ноември
  Соопштенија Исплата на парични права од социјална и детска заштита (октомври)
 • 2021 25 Октомври
  Соопштенија Исплата на пензии за октомври 2021 од фондот на ПИОМ
 • 2021 22 Октомври
  Соопштенија „ПРОМОТИВЕН ДЕПОЗИТ ПРОГРЕС“ - растечки и гарантирани каматни стапки за депозити во евра на 24 месец
 • 2021 22 Октомври
  Соопштенија Известување за неработен ден 23 Октомври
 • 2021 13 Октомври
  Соопштенија Прогласени победниците од Social Impact Award 2021
 • 2021 12 Октомври
  Соопштенија Известување - Прекини во сервисите на ПОС и АТМ
 • 2021 8 Октомври
  Соопштенија Известување за неработен ден 11 Октомври 2021
 • 2021 8 Октомври
  Известувања Известување за промена на името и седиштето на Банката
 • 2021 7 Октомври
  Соопштенија Доделена главната награда од наградната игра „Happy Visa Викенд “ во соработка со VISA
 • 2021 5 Октомври
  Соопштенија ВРАБОТЕНИТЕ ОД ШПАРКАСЕ БАНКА ПРЕКУ ЕКО АКЦИЈА ДОНИРААТ ЗА „СОС ДЕТСКО СЕЛО“
 • 2021 4 Октомври
  Соопштенија Добитници од наградната игра Happy VISA Викенд од 01.10.2021
 • 2021 29 Септември
  Соопштенија Поставен АТМ на стара локација во Автокоманда
 • 2021 28 Септември
  Соопштенија Исплата на парични права од социјална и детска заштита (септември)
 • 2021 27 Септември
  Соопштенија Добитници од наградадната игра Happу VISA Викенд од 24.09.2021
 • 2021 27 Септември
  Соопштенија Исплата на пензии за септември 2021 од фондот на ПИОМ
 • 2021 23 Септември
  Соопштенија Известување за "phishing" напади
 • 2021 20 Септември
  Соопштенија Добитници од наградадната игра Happу VISA Викенд од 17.09.2021
 • 2021 19 Септември
  Известувања Известување за можни прекини во сервисите
 • 2021 13 Септември
  Соопштенија Избрани нови 10 добитници од наградната игра " Happy VISA викенд"
 • 2021 10 Септември
  Известувања Известување за Експозитура Гостивар 2
 • 2021 6 Септември
  Соопштенија Избрани нови добитници од третото извлекување од наградната игра " Happy VISA викенд"
 • 2021 6 Септември
  Соопштенија Известување - релоцирана експозитура Кичево
 • 2021 6 Септември
  Соопштенија Известување за неработен ден - 8ми Септември
 • 2021 3 Септември
  Соопштенија 50 Јавен ПОВИК за учество на Собрание на акционери
 • 2021 3 Септември
  Соопштенија Известување за Експозитура - Кичево
 • 2021 1 Септември
  Соопштенија Исплата на парични права од социјална заштита - август 2021
 • 2021 30 Август
  Соопштенија Избрани вторите 10 добитници од наградната игра " Happy VISA викенд"
 • 2021 27 Август
  Соопштенија Исплата на пензии за месец август од фондот на ПИОМ
 • 2021 26 Август
  Известувања Извесстување за неботен ден - 28 Август
 • 2021 23 Август
  Известувања Избрани првите добитници од наградната игра " Happy VISA викенд"
 • 2021 23 Август
  Известувања Известување за Експозитура - Мини Маркет (повторно отворена)
 • 2021 20 Август
  Соопштенија Известување за Експозитура - Мини Маркет
 • 2021 20 Август
  Соопштенија Известување за клиентите на кои им е истечена важноста на личната карта
 • 2021 9 Август
  Известувања Привремено затворање на експозитура Гостивар
 • 2021 6 Август
  Соопштенија Наградна игра на Шпаркасе Банка Македонија во соработка со VISA
 • 2021 30 Јули
  Соопштенија Известување за неработен ден - 2 Август „Илинден“
 • 2021 26 Јули
  Соопштенија Исплата на пензии за месец јули од фондот на ПИОМ
 • 2021 20 Јули
  Соопштенија ШПАРКАСЕ БАНКА МАКЕДОНИЈА И ОХРИДСКА БАНКА СПОЕНИ ВО ЕДНА БАНКА
 • 2021 15 Јули
  Известувања Провизија за користење на Електронско банкарство за целосен пристап за физички лица
 • 2021 14 Јули
  Известувања Известување за работно време на Експозитури и можни прекини во сервисите
 • 2021 12 Јули
  Соопштенија Известување за достава на денарски извод за физички лица во електронска форма
 • 2021 8 Јули
  Известувања Известување за клиентите на Шпаркасе Банка иматели на орочени депозити со прилагодлива каматна стапк
 • 2021 5 Јули
  Известувања Исплата на парични права од социјална и детска заштита за месец јуни
 • 2021 1 Јули
  Соопштенија Шпаркасе Банка и ФИТР потпишаа Меморандум за соработка за нови можности за стартап компаниите
 • 2021 29 Јуни
  Известувања Исплата на пензии за месец јуни од фондот на ПИОМ
 • 2021 18 Јуни
  Соопштенија 51 милион евра за проектно финансирање на „Богословец“, првиот приватен проект за ветерен парк во Се
 • 2021 17 Јуни
  Соопштенија Известување за неработен ден - Духовден
 • 2021 11 Јуни
  Известувања Известување за можни прекини во сервисите
 • 2021 11 Јуни
  Известувања Промена во трајните налози за кредитни картички
 • 2021 10 Јуни
  Соопштенија Започнува третиот циклус од програмата „ЧЕКОР ПО ЧЕКОР“ за поддршка на старт-ап бизниси
 • 2021 10 Јуни
  Соопштенија Известување за можни прекини во сервисите
 • 2021 4 Јуни
  Соопштенија Известување за можни прекини во сервисите
 • 2021 1 Јуни
  Известувања Исплата на парични права од социјална и детска заштита за месец мај
 • 2021 27 Мај
  Известувања Известување за можни прекини во сервисите
 • 2021 26 Мај
  Соопштенија 49 Јавен ПОВИК за учество на Собрание на акционери
 • 2021 26 Мај
  Соопштенија Шпаркасе Банка со дополнителна исплата на средствата од четвртиот пакет мерки за финансиска поддршка
 • 2021 25 Мај
  Соопштенија Исплата на пензии за месец мај од фондот на ПИОМ
 • 2021 22 Мај
  Соопштенија Известување за неработен ден - „Св. Кирил и Методиј“
 • 2021 21 Мај
  Соопштенија Проектот на Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија е прогласен за „Најдобра HR практика на годи
 • 2021 12 Мај
  Соопштенија Известување за неработен ден - Рамазан Бајрам
 • 2021 27 Април
  Соопштенија Известување за ажурирање на податоци на клиенти, физички и правни лица
 • 2021 27 Април
  Соопштенија Исплата на парични права од социјална и детска заштита за месец април
 • 2021 22 Април
  Соопштенија Исплата на пензии за месец април од фондот на ПИОМ
 • 2021 15 Април
  Соопштенија Годишен резултат на Штаермеркише Шпаркасе Групацијата со состојба на 31 декември 2020 година
 • 2021 14 Април
  Известувања Известување за можни прекини во сервисите
 • 2021 12 Април
  Известувања Известување за можни прекини во сервисите
 • 2021 5 Април
  Соопштенија Исплата на парични права од социјална и детска заштита за месец март
 • 2021 2 Април
  Соопштенија Управниот одбор на Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје co нов член
 • 2021 29 Март
  Соопштенија Исплата на пензии за месец март од фондот на ПИОМ
 • 2021 24 Март
  Соопштенија 48 Јавен ПОВИК за учество на Собрание на акционери
 • 2021 9 Март
  Известувања Релокација на банкомат Книжара „Култура“
 • 2021 1 Март
  Соопштенија Исплата на парични права од социјална и детска заштита за месец февруари
 • 2021 25 Февруари
  Соопштенија Повик до клиентите на банките и штедилниците да извршат упис во во регистарот за вистински сопствени
 • 2021 24 Февруари
  Соопштенија Исплата на февруарски пензии од фондот на ПИОМ
 • 2021 22 Февруари
  Известувања Известување за ажурирање на податоци на клиенти, физички и правни лица
 • 2021 19 Февруари
  Известувања Известување за можни прекини во сервисите
 • 2021 2 Февруари
  Соопштенија Исплата на парични права од социјална и детска заштита за месец јануари
 • 2021 27 Јануари
  Соопштенија Известување за можни прекини во сервисите